Ех тази луда, луда таксиджийска Варна…или просто танцуващия ,,кочари“!

Медийна бомба-Антраник Шакариян -собственик на най-голямата таксиметрова компания и общински съветник от БСП бил получил заплаха за убийство. Причината-не бил вдигнал още цената на превоза според новоприетите от общинския съвет минимални цени. Дават му и срок -2 дни /заплахата била получена сутринта днес/.
Цитираме „Ако този Шакариян до 8 часа не вдигне цените-до два дни ще бъде убит” – такова послание е получил днес варненският бизнесмен, общественик , собственик на най-голямата таксиметрова фирма и ,,нов политик” общински съветник Антраник Шакариян. Заплахата е била предадена на диспечера на таксиметрова фирма, собственост на варненеца.
Гледам и не вярвам на ушите си! Та нали Андро Шакариян бе основния играч действащ за новите по-високи цени въпреки ниската цена на горивото. Та нали Андро Шикариян докара Варна до парадокса -град с най-ниска цена на горивото и най-скъпи таксита. Как така ще го убиват бе? И то ,,недоволни таксиметрови шофьори”.
Той , човека така се бори за тези високи цени..и се пребори де. То не бяха организирани протести, то не бяха изявления, а какви срещи с колеги общински съветници е имало можем само да гадаем. Не да го убиват , баници всеки ден трябва да му правят.
Ама не, след като цялата истина за задкулисието на ,,Варна -град с най-евтино гориво и най-скъпи таксита” излезе на яве и меко казано ,,замириса неприятно” и..изведнъж щели да убиват човека постигнал такива ,,висоти “ в цената на таксиметровата услуга.
Кого ще убивате бе ей-човека социалист с призив за ,, ,,Пазарна икономика , но при ясни и регламентирани параметри в отрасъла.“ . Човека, който постигна тази си цел, налагайки на таксиметровия бизнес ,,ясни и регламентирани параметри” нямащи нищо общо с пазара на горивата в момента. Лично аз, със своите скромни познания, мислех , че пазарна икономика означава пазара сам да се регулира и да регулира цените си според търсенето и предлагането на стока или услуга и според разходите за нея. Това за ,,регламентиращи параметри“ наложени от някакъв си общински съвет в някой си град, ми звучи все едно е извадено от речта на Т.Живков от великия Априлски пленум. Сбъркана работа!
,,Картела “ на такситата го заплашвал, че се бавил с вдигането на цените. То сега е модерна тази дума ,,картел” ама само като дума. И да си жертва на картел е модерно.
Връщам се в далечната 2011 г , когато на общо събрание проведено на 20.09.2011 г именно по инициатива на Антраник Шакариян бе сформиран картела на таксиметровите фирми и бе закована цена от 0,79 ст на км…при цена 2,50 на дизела и 1,20 на газта. Сега цената определена от колегите на общинския съветник от БСП г-н Шакариян е 0,75 ст на км..при цена на дизела 1,48 , а газта е на заветните 69 ст. Та, как да повярвам , че ,,картела” заплашил създателя си, щото му защитил с ,,ясни и регламентирани параметри” печалбата поне за година напред. И то без значение дали горивата ще паднат още. Общинския съвет рече и отсече. Край. Та как да повярвам, че точно този картел ще скочи на Андро? Е , имаше един дето казваше ,,Вервайте ми” докато грабеше гори. Този май вика ,,вервайте ми” докато вдига цени.
Колко се ,,дърпа” г-н Шакариян и не вдига цените на такситата, въпреки ,,колегиалното “ решение на колегите му общинари . Държи ги нормални въпреки решението на Общински съвет Варна, които го ,,задължиха “ да ги вдигне. Като един Матросов ги държи ниски, не е той за печалбата..за хората мисли , все пак е социалист по душа…и по общинска листа. Ама на , вече и със заплахи искат да го принудят да ги вдигне тези цени. Заплашват го ако не ги вдигне…и той кво да прави…ще вдига. Няма как.
Цялата работа изглежда като спец акция по лъскане на имидж , разиграна в операция ,,Кочари” .
Не знаете какво е Кочари ? Веднага уточняваме -Кочари е Арменски танц. Названието му произлиза от словосъчетанието „гоч ари”, което се превежда като „храбър мъж”. Първоначално това е бил боен танц, който арменците са танцували преди битка. Та , цялата работа ми изглежда като едно арменско кочари.
Иначе, българския народ има една приказка. Чисто българска и прилагана от всички що виреят по нашите земи/и общински съвети/, от българи, роми, цигани, турци и от..арменци -,,Крадецът вика -Дръжте крадеца!”
Апропо, осемте часа изминаха.
Надявам се , че г-н Антраник Шакариян е жив и в цветущо здраве и му пожелавам така да бъде дълги години. И бомбите и изстрелите да си останат само медийни.
Б.ред. Всяка проява на насилие и заплаха за подобна е неприемлива в едно нормално общество, за каквото има претенции българското.
Автор: Ивайло Василев
Източник: ОВАРНААвтор: СПЪТНИК
Напиши коментар