Добро утро, България! Времето, хороскоп, празници, предстоящо на 7 април

Прогноза за времето на 7 април

С умерен и поривист вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони. С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са от 8 -10 градуса, в Западна България до 16 -18 в Югоизточна, където преди обяд все още ще духа умерен и силен югозападен вятър.

По Черноморието ще има значителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. По-значителни ще са количествата по южното крайбрежие и на места там и ще прегърми. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 8 - 9 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра ще е около минус 3 градуса.

През нощта срещу четвъртък в Източна България ще продължи да превалява дъжд, но до сутринта валежите ще спрат.

В четвъртък ще остане ветровито. Ще има променлива по-често значителна облачност, само на отделни места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. Ще бъде сравнително студено, с минимални температури между минус 1 и 4 и максимални - между 5 и 10 градуса.

В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Ще има повече слънце, дневните температури ще са малко по-високи.

На днешната дата, 7 април. Световен ден на здравето

Световен ден на здравето - чества се от 1950 г. по случай годишнина от влизането в сила през 1948 г. на устава на Световната здравна организация. През юли 1946 г. е свикана Международна конференция по въпросите на здравеопазването. Приетият на нея устав служи като основа за създаването на Световната здравна организация през 1948 г. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Тази година е под наслов „Универсален достъп до здравеопазване: за всеки навсякъде”, което означава всеки навсякъде да може да ползва здравни услуги без да изпитва финансово затруднение за това

Агенция Фокус съобщава за следните предстоящи събития в страната
София.
 • От 10.00 ч. чрез видеоконферентна ще се проведе редовно правителствено заседание.
 • От 10.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 по случай Световния ден на здравето държавният глава Румен Радев ще удостои с почетен знак осем медици.
 • От 13.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 по случай Световния ден на здравето държавният глава Румен Радев ще награди с Почетния знак на президента седем медици
 • От 9.30 часа 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радостин Радев, обвинен за длъжностно присвояване.
 • От 10.00 часа онлайн ще се състои представяне на резултатите за България от 24-тото Годишно глобално проучване на PwC сред бизнес лидерите.
 • От 10.00 часа 23-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хабил Ибрям Хабил, Хакиф Ибрям Хабил, Евгени Боянов Христов и Айхан Джематин Сали, обвинени за участие в ръководството на престъпна организация или група.
 • От 12.00 часа в зала „Родина“ на Националния стадион ще се проведе пресконференция по повод предстоящ аматьорски турнир по футбол.
 • От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция.
 • От 13.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стефан Великов, Александър Иванов, Валентин Палийски и Павел Скръчков, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
 • От 13.30 часа 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Димитров, Рейхан Салиев и Велин Майсторов, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
 • От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Найденов, обвинен за престъпления по чл.108 НК.
Бургас.
 • От 14.00 часа в новата сграда на РБ „П. К. Яворов“, в Зрителната зала на ет. 3 ще бъде прожектирани филмите "Стъргалото на Бургас" и "Утринни плажове", с режисьор Никола Ковачев.
 • От 17.00 часа в новата сграда на РБ „П. К. Яворов“, в Зрителната зала на ет. 3 предстои представяне на сборника с разкази "Недоказани убийства" на Любен Петков и премиера на филма за него, Биньо Иванов и Рашко Сугарев - "Ние сме болката", режисьор Боян Папазов. Представят: Румяна Емануилиду и Цвета Петкова.
 • От 18.30 часа в новата сграда на РБ „П. К. Яворов“, в Залата на кафенето, ет. 2 / Изложбена зала, ет. 1 Захари Карабашлиев ще представи романа „Опашката“.
Велико Търново.
 • От 19.00 часа в Музикално-драматичния театър ще се състои пролетен галаконцерт с шедьоври от световната оперна и оперетна класика.
Добрич.
 • От 10.00 часа във фейсбук страница на Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се състои онлайн представяне на книги за деца на здравна тема по повод Международния ден на здравето.
 • От 10.00 часа във фейсбук страница на Младежкия център ще се проведе инициативата „ЗаедноСЦвети - „Значими дати“.
 • От 14.00 часа във фейсбук страница на Младежкия център ще се състоят видео уроци по K-pop танци с балет „Illusion“ при Младежки център – Добрич.
 • От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Женско царство“.
Разград.
 • От 18.00 часа в зала „Филхармония“ ще се състои симфоничен концерт – Бизе и Шуман.
Русе.
 • От 10.00 часа пред сградата на Комплексния онкологичен център Вокално студио „Слънчеви ноти“ ще изнесе концерт по повод Световния ден на здравето.
Стара Загора.
 • От 11.00 часа на алея „Стара Загора“ в парк „Пети октомври“ ще бъде открита фотографска изложба под надслов „Стара Загора Ви благодари“ по повод Световния ден на здравето.
 • От 18.00 часа в зала „Байер“ ще бъде представена изложба на художника Владимир Кондарев.
 • От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Да се провреш под дъгата“ от Георги Марков.
Шумен.
 • От 16.00 часа чрез платформата Google Meet ще се състои информационен уебинар в помощ на желаещите да се включат в конкурса за финансиране на проекти, насочени към младите хора на Шумен.

Какво вещаят звездите за 7 април 2021 г.
Овен

Ako все още не сте намерили своята половинка, днес шанса Ви да направите това е много голям. За целта трябва само внимателно да се вгледате в човек, който неочаквано ще Ви блъсне, или ще Ви настъпи без да иска. Звездите твърдят, че вероятността това да е човека, който Ви изпраща Съдбата, е много голям.

Телец

Опитвате се да успеете с всичко, и затова не успявате нито на една дейност да отделите достатъчно внимание и време. Това се отнася и за личния Ви живот.Ако имате любим човек, бъдете уверени, че това силно го обижда. А ако нямате – в близко време няма и да се появи: за него просто няма да Ви достигнат време, сили и енергия.

Близнаци

Какво ли ви чака за напред, заедно с Вашия любим човек? Така или иначе това няма да узнаете, дори и да имате дар на гадател. Затова звездите Ви съветват, да не мислите за утрешния ден, а просто да се наслаждавате на днешния. А с гаранция ще има на какво да се наслаждавате!

Рак

Много нестабилен емоционален фон. Раците не само са склонни към раздразнителност, но са и доста поривисти, и далеч не винаги ще успяват да се контролират. Освен това представителите на знака ще бъдат принудени да общуват с неприятни хора, което също няма да помага за постигане на душевно равновесие. Постарайте се все пак да потърсите приятни впечатления: разходете се в живописни места, или се занимавайте с любимата си дейност. Или иначе казано, измислете си „компенсация” на негативните тенденции. Лесно ще можете да намерите общ език с родителите и други представители на по-възрастното поколение. Можете да посетите роднини.

Лъв

Ако действате много предпазливо, даже пределно предпазливо, може да постигнете това-онова. Само че целите Ви за този ден трябва да бъдат първо материални, и второ - реални. С други думи, да се борите за мир в световен план или да искате да разкриете тайната на философския камък, днес просто не си заслужава, но да решите някакъв имуществен или финансов проблем, е напълно възможно. Любимият човек се нуждае от Вашата помощ, но ще я приеме само в случай, че сте достатъчно тактични и деликатни. Старайте се да не говорите излишно, и се откажете от двусмислените шеги.

Дева

Препоръката на звездите за този ден е, да направите не голям подарък на своя любим човек. Нека това не струва кой-знае колко, а и няма да Ви донесе душевни загуби. Важното е, Вашата половинка да рабере, че за нея мислят, и че има някой, готов да и подарява малки играчки – закачки без повод и без празник.

Везни

Нетрадиционният подход за решаването на много типични проблеми, ще Ви помогне да укрепите своята професионална позиция. Днес имате шанс да въведете ред в отношенията с деловите партньори, да промените условията на сътрудничество с по-изгодни, както и да уредите новите си връьки. Могат да възникват трудности от юридически характер. Старайте се да не привличате вниманието на държавните организации. Този ден е много подходящ за домашни празници и почивка в компанията на най-близките хора.

Скорпион

Много ще бъде важно да разбете, какво мислят за Вас. А именно днес това ще бъде особено трудно. Опитвайки се да получите тази информация по заобиколни пътища, бъдете на ясно, че докато стигне до Вас, може да се измени до неузнаваемост.

Стрелец

Стрелците днес са склонни да се държат по детски. От една страна това придава очарование на представителите на знака, а от друга води до положение, че никой не ги възприема на сериозно. Постарайте се да не се обиждате по този повод: фактът, че Ви възлагат малко по-неотговорни неща, дава възможност да си поотдъхнете. През целия ден самочувствието Ви ще бъде добро, а вечерта е възможно да усетите неразположение, а и да се нараните поради невнимание. Не е желателна работата с остри инструменти, а и да се ползва сложна техника.

Козирог

Това е ден, в който може да приключите с изостанали задачи, причината за което съвсем не е била у Вас. Решенията и идеите Ви са толкова хубави, че едва ли някой няма да се съгласи с тях и няма да ги одобри. Възможно е преодоляване на отдавнашни разногласия с делови партньори, формиране на нови съюзи, самият факт за съществуването на които ще Ви бъде доста от полза и ще е гарант за Вашето благополучие. През втората половина на деня е възможно много интересно запознанство. То едва ли ще изиграе голяма роля в живота Ви, но ще Ви подари куп ярки и приятни впечатления, а също и вдъхновение, което Ви е нужно, за да направите живота си по-добър.

Водолей

Най-добре ще бъде днешната романтична среща да проведете на чист въздух. Идеалният вариант за това би било, да поседите на брега на океана, но поради липса на такъв може да се възползвате от всеки наличен водоем, независимо от неговата големина.

Риби

Шансовете да спечелите важна победа са доста високи, но трябва да помните, че ситуацията изисква нестандартни крачки и оригинални методи. Следването на чужд пример, дори и той да е най-добър, е похвално, но ще бъде учудващо непродуктивно. Но пък собственият път ще Ви доведе до целта много по-бързо, отколкото бихте могли да предположите. Денят „става” за проява на инициативи в личния живот. Правете комплименти и не се скъпете на знацио на внимание.! Така ще успеете дори и непредвидената романтична среща да направите незабравима.
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар