Изхвърлят баба от старчески дом, заради неплатени вноски

Гонят старица от великотърновския дом за възрастни хора „Венета Ботева“. Осемдесет-годишната обитателка не е плащала последните си шест на брой месечни такси на обща стойност 948лв.

Николина Миланова се оплакала пред журналисти, че остава на улицата. В своите твърдения тя обяснила, че е от Дебелец, че борчът й е 500лв, както и че има дъщеря, която й обещала да помогне.

След направената репортерка проверка обаче се установява, че Миланова няма дъщеря, не е от Дебелец, а само е родена там, както и че няма собствено жилище. Освен това, тя получава 240лв пенсия и използва стационарен телефон в стаята си в дома, което се води допълнителна екстра.

Николина е здрава и не приема лекарства. Обичала да похапва често месни деликатеси, което дразнело останалите домуващи, на които дължала доста пари от борчове.

"Николина Миланова има сключен договор като всички останали и в него пише,че при три неплатени вноски подлежи на санкции. Имаме право да направим предложение до кмета на общината за нейното освобождаване. Просрочила е плащанията двойно повече. Това е най-голямата сума, с която някой си е позволявал да задлъжнее при добра пенсия като нейната", изразиха мнение от ръководството на старческия дом.

103-ма души чакат настаняване в дома- 87 жени и 16 мъже, допълват от социалните служби. При направената проверка се констатирало още, че Николина Миланова няма да остане на улицата, а ще бъде преместена в дома за стари хора в Златица, в чийто списък попаднала под 8-ми номер.

Станало ясно още, че преди да постъпи във великотърновския дом, 80-годишната борчлийка е домувала в Златарица и Свищов, от където също са я изгонили- отново за неплатени такси.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар

Nicola
Хора, за база на вашите съчинения вземете сумата 240 лв/месец пенсия. Никакви други доходи. Съобразете с цените и издръжката на живота и тогава "раздувайте".