7 задържани след гонка на полицията с каналджия на мигранти в Бургас

Полицията преследва тази вечер из улиците на Бургас автомобил превозващ 8 мигранти, съобщи БНР. Гонката завърши с лека катастрофа и 7 задържани. 

Около 20 часа служители от жандармерията се опитали да спрат колата в района след средецкото село Дебелт.

Вместо да спре, водачът увеличил скоростта, преминал през бургаския комплекс "Меден рудник" и централни улици, преди да загуби контрол и да се блъсне в празен автомобил.

Седем от мигрантите са заловени от органите на реда.

Водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност. Превозваните от него мъже са мароканци.

Припомняме, че тази сутрин тежко пострада полицай при гонка заради мигранти край София. Инцидентът е станал на АМ "Тракия", в района на Казичене, малко след 7 часа тази сутрин, на влизане в столицата.

Преследваният микробус не се е подчинил на полицейски сигнал. В резултат на започнатото преследване е ударен полицейски бус, който не е препречвал пътя на мигрантите. Това заяви по-късно на брифинг директорът на СДВР Калоян Милтенов.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и главен комисар Станимир Станев подават оставки. Това заяви на брифинг пред журналисти Петър Тодоров.

В последните седмици зачестяват инцидентите с автомобили, превозващи нелегални мигранти в страната. Един от последният такива случаи бе отново от София - преди десетина дни, когато водач на луксозен автомобил с мигранти опита да блъсне патрул на "Пътна полиция" и избяга от местопроизшествието - близо до Мировяне.

Засиленият мигрантски поток и в западните части на страната се случва и след два сериозни инцидента в Източна България, при които загинаха трима служители на реда - двама полицаи в Бургас и един граничен полицаи на самата ограда към Турция.



Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар