Сцена от „Актрисата“. Снимка: ПК АЖУР ПИКО

Театър „Българан“ ще организира томбола за всички закупили билети за театралното събитие на Лято 2019 – „Актрисата“ на 3.07 в Летен театър – Варна

Представлението на Народния театър със Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Павел Иванов, Кирил Ефремов, Иван Панев и Ненчо Илчев ще има своята морска премиера на 3 юли от 21.00 часа в най-красивия Летен театър в България – този във Варна.

Билетите са в продажба на касите на Летен театър, театър „Българан“ и Фестивален и конгресен център.

Всеки желаещ да участва за спечелването на един от 20-те ВИП пропуска за Нощ на театъра на 20 август и за комедията на Теди Москов – „Редки тъпанари“ на 27 август трябва да регистрира на електронната поща на театъра номера на касовия бон от закупен билет за „Актрисата“ на 3.07. Допълнителни 10 ВИП билета ще бъдат разиграни и за представление по избор от програмата в зала 1 на ФКЦ. Пешелившите ще бъдат определени на случаен принцип и уведомени лично и публикуване в сайта.

СПЪТНИК напомня, че в събота и неделя по случай откриването на Театрално лято – Варна 2019 от касите ще може да закупи и специален един билет за двама.

„Актрисата“ на много награждавания и шумно аплодиран по света и в България драматург Питър Куилтър е комедия, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лилия Мартин, в чиято „кожа“ влиза знаменитата Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната ѝ се „завихрят“ шеметни ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената.

Като на своеобразен парад покрай актрисата „дефилират“ нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлс (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър( Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си.
Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота ѝ мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има?

Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и големия Стефан Данаилов като постановчик на „Актрисата“, ще разкрием и още театрални загадки, най-важната от които е: колко силна е магията на театъра!

„Актрисата“
Постановъчен екип:
постановка Стефан Данаилов
режисура Росица Обрешкова
драматург Мирела Иванова
сценография Елена Иванова
костюми Елена Иванова
музика Иван Лечев
фотограф Божидар Марков
С участието на Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Павел Иванов, Кирил Ефремов, Иван Панев и Ненчо Илчев

ОЩЕ ОТ ПРОГРАМАТА НА ЛЕТЕН ТЕАТЪР – ВАРНА

на 20 август, 20.30 часа, Летен театър
„НА ЖИВО ОТ ОНЯ СВЯТ“ – комедия от Фенуик
Режисьор: Ивайло Христов
С участието на: Албена Михова, Евгени Будинов и Кирил Ефремов

на 20 август, 22.15 часа, Летен театър
„ЕДНА СЕДМИЦА, НЕ ПОВЕЧЕ“ – комедия от Клеман Мишел
Режисьор: Емил Марков
С участието на: Йоана Буковска, Димо Алексиев, Емил Марков

на 27 август, 21.00 часа, Летен театър
„РЕДКИ ТЪПАНАРИ“
Режисьор: Теди Москов
С участието на: Мая Новоселска, Явор Бахаров, Александър Сано, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Дайана Михайлова, Ивайло
Спасимиров, Александър Узунов