Автобусът на Разградския театър изгоря, няма пострадали хора

Снимки: Дарик

Автобусът на Театрално-музикален център-Разград пламна в движение, изгоря, но пътниците в него са успели да слязат и са невредими

Инцидентът е станал край шуменското село Риш, актьорите пътували към Карнобат, където трябвало да играят спектакъла „Годеж“.

Поради техническа неизправност пламнал двигателя на возилото, шофьорът спрял и всички пътници слезли без да пострадат. Освен целият рейс обаче изгоряла и озвучителната техника, като и част от багажа на актьорите.

Театрално-музикалният център в Разград, макар да включва три трупи – драматична, сцена „Назъм Хикмет“ и Разградска филхармония – разполага с два автобуса, каза Мадолев. Изгорелият е бил по-сигурен, другият бил в толкова лошо техническо състояние, че вече не го ремонтирали и използвали. Пострадалото возило е 20-годишно, преди около 10 години е конфискувано на митницата и предоставено първо на Капански ансамбъл-Разград, а после на ТМЦ.

От ОДМВР-Шумен уточниха, че сигналът за пожар в автобус е подаден в 14:13 часа днес в РДПБЗН-Шумен. Към мястото на инцидента бил насочен противопожарен автомобил от участъка в Смядово, на помощ се притекъл и екип от противопожарната служба в Шумен. След пристигането си огнеборците заварили обгърнат в пламъци автобус, марка „Мерцедес“ с разградска регистрация. Малко преди да тръгнат пламъците в двигателния отсек, в задната част на автобуса шофьорът усетил мирис. Спрял на отбивка край пътя. Слезли са всички пътници. Водачът направил опит сам да погаси пламъците с пожарогасител, но безуспешно. Пламъците били загасени от противопожарните екипи с общо 15 тона вода. Автобусът е унищожен. Унищожени са и два броя лични документи, четири броя озвучителна техника и театрален реквизит. Няма пострадали хора, съобщава Дарик

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар