Нова драма с апартамент на Цветанов. Мъка налегна актива на ГЕРБ. Платените говорители нямат инструкции. Електоратът на властта е смълчан. От времената на Живко (Суджука) той тежко преживява битовите си несгоди и бърчи вежди (не Веждѝ) пред охолството на лидерите. Така е от времената на Живков. За това и той беше „Човек от народа“, а тези около него – дъщери, зетьове, велможи – забогатяваха и пътуваха в чужбина, където бе забранено за нас, имаха долари и караха скъпи коли.

Днес Борисов сади картофи, помни филиите с мас и само работи немил-недраг за народа, а останалите богатеят… Открийте разликите! Явно старият номер за „Добрия цар“ все още минава по нашите земи. В същото време могат да ни „одерат“ с няколко милиарда по газова сделка, за Белене, за саниране на панелки, за магистралка, но това няма да предизвика толкова възмущение. Нищо, че ударът по националния джоб ще е стотици пъти по-голям. Социалното негодувание е на равнището на тумбака с пищовите – онзи, голият тумбак. Разбира се, пищовите не гръмват, но количеството ракия, изпита от отчаяние, се увеличава. И накрая изпращат придобивката на Цветанов с някое звучно – „Да е жив и здрав, ама и неговата…“.

Та, с две думи: Цветанов си купи нов апартамент, а ГЕРБ си купи СДС. И двете сделки намирисват на уреден мач. Кое от двете носи по-големи щети е глупав въпрос, защото политическата непочтеност и престъпването на закона са неморални по своята същност. Но и двете носят знаци за публиката. В следващите два месеца ще я наричат „електорат“ все по-често.

  България трепери: Кьовеши става европейски прокурор

Какво получиха хората?

Поредното доказателство, че и зле да управляваш, то политиката си остава доходен бизнес. Апропо, и добре да управляваш, тези работи не са хубави. Затова хората в цивилизованите страни, където бягат българите, подават оставка само при съмнение за корупция. Увериха се, че законът няма значение. Отново. Това се превръща в константа.

Публиката на ГЕРБ разбра, че ще им натресат пак някакви, които „ще носи на гръб“, а техните заслужили борци ще си останат вкъщи.

Накрая ще стане ясно, че пак е станала успешна сделка между Д.П. и Б.Б., както пишеше в тефтерчето на Филип Златанов, което се загуби. Никой не се интересува кого ще пращат в Европейския парламент. Точно така не се интересуваха и кой ще е министър в сегашния кабинет, защото служи на същите двама души. Горките почитатели на ГЕРБ! А за тези на СДС, ако ги има, съвсем жалко. БСП ще са доволни, защото тези два скандала ще поразсеят надвикването по номинацията за водач на листата им.

  Кирил Домусчиев е новият собственик на Нова телевизия?

ДПС ще са непукисти, тъй като сделката ги урежда прекрасно с влияние в още едно политическо семейство в Брюксел. Десетки хиляди пенсионери с окълцани пенсии, медицински сестри, безработни, шофьори, бензинджии, болни с редки заболявания, учени в институтите, работещите в Роженската обсерватория, хората от оперите и читалищата ще цъкат с език и ще се чудят какво е това нахалство?!

На такава угнетена гражданска територия лесно пониква Орбан, Путин, Сидеров, Льо Пен… Истинската заплаха за гражданския мир идва след съсипването на морала, политическата пригодност, пазара и социалната справедливост. Заплахата идва с призиви за национализация, затвор за изедниците, бой по циганите, защото „те ги били избрали“ и други болшевишки изблици. Когато дойде време за този кошмар, а той е на прага ни, няма да се събудим в луксозния интериор в апартамента на Цветанов. Няма да можем да плюем телевизора. Пред нас ще видим партизанска землянка и озверели хора, които излизат от там, режат дънките, забраняват „Бийтълс“, спират интернет и призовават за редовна казарма.

  Наградиха с нож прокурор от Шумен за добре свършена работа

След слабата Ваймарска република винаги идва някой неуспял художник, който е потресен от резултатите на Първата световна война. Ще вдигне работниците и селяните, а те охотно ще облекат кафявите ризи. Малцина помнят, че първият лидер на Националсоциалистическата партия в Германия е бил простият железопътен работник Антон Дрекслер. Затова е добра да се внимава с покупката на апартаменти и евтини партии.