Снимка: Народен театър „Иван Вазов“

При изключително голям зрителски интерес „Актрисата“ ще гостува във Варна на сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център. До неделя организаторите обявиха празнично намаление на билетите от -50%. Могат да бъдат закупени от касите на театър „Българан“

Аня Пенчева върти мъжете на малкия си пръст и ги побърква в „Актрисата“ – комедията на Питър Куилтър, която върна Стефан Данаилов на сцената. Тя е Лилия Мартин – примадона, която уж се сбогува с кариерата си, за да се омъжи за банкера Чарлз, но покрай съдбоносното решение не пропуска да потормози и останалите – по-младия бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър (Иван Панев). Най-големите й жертви, разбира се, са застаряващият годеник и Пол, който продължава да вълнува сърцето и тялото й.

Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има?

Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и големия Стефан Данаилов като постановчик на „Актрисата“, ще разкрием и още театрални загадки, най-важната от които е: колко силна е магията на театъра!

Постановъчен екип:
постановка Стефан Данаилов
режисура Росица Обрешкова
драматург Мирела Иванова
сценография Елена Иванова
костюми Елена Иванова
музика Иван Лечев
фотограф Божидар Марков