Алекс Сърчаджиева разказва в "На живо" за последната си ангелска целувка с Ласкин

„На живо” ще има премиера и във Варна на 21 юни от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Поради голям интерес организаторите обявиха още две извънредни дати - 11 август и 15 септември и всички, които искат да видят една откровена пиеса без тъпи шегички, злободневни заяждания с политици и голотии, трябва да го направят. Билетите са в продажба на билетен център в театър "Българан".

„Няма да срещна друг мъж, който да ме обича така, както ме обича Иван Ласкин“. Това е едно от изреченията в разтърсващия монолог на Александра Сърчаджиева в най-новата й пиеса “На живо“, чиято премиера бе вчера вечерта в София. Актрисата споделя целия си живот пред зрителя с помощта на колежката си -изключителната Радена Вълканова, която играе телевизионна журналистка. Тя обстрелва Александра с безпощадните си въпроси, докато разговорът между двете не се превръща в дълбока и прочувствена изповед. Сърчаджиева разказва как майка й Пепа Николова й умира, докато лекарят пред стаята й дъвче баница, а тя иска да се хвърли отвисоко, защото едва на 22 години е загубила най-важния си човек. Навлиза надълбоко в отношенията си баща си Йосиф Сърчаджиев, който 11 години изживява бурна любов с Пепа, но после се връща при съпругата си.

Въпреки че е дал името си на Александра, той решава да си го вземе обратно и започва шумен процес, който всички артисти в София следят. Стоянка Мутафова, която е близка приятелка на Пепа и двете делят една гримьорна, дори е изгонена от съдебната зала заради „непристойно поведение“. Сърчаджиева, която все пак запазва името след решението на съда, се връща и в най-романтичните мигове от миналото си, когато започва връзката й с Иван Ласкин. Той й се обяснява в любов неочаквано, тя го отрязва и той решава да се самоубие. Алекс не скрива пред публиката и кошмара от последните му дни на тази земя, когато той си отива в болница.

Жена му успява да открадне една минута време с него насаме точно на 30 декември и го целува по ръката, защото целият е омотан в системи. Целувката е на знаково място-на ръката си Ласкин има татуировка на три ангела с образите и имената на двете му дъщери и Алекс. След шест дни той умира. Сърчаджиева разкрива напълно пред публиката бурите на живота си.

Режисьор е Димитър Коцев-Шошо, син на големия актьор Константин Коцев. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е на Милен Кукошаров, а текстът е на Яна Борисова по разказите на самата Сърчаджиева.

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар