Акценти в концертната програма във Фестивален и конгресен център

488bfd41472e0e6dc8ef8f671361947fСтрахотни концертни предложения отправят към варненци и гостите на града организаторите от театър „Българан“ в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Билетите за всички прояви са в продажба на касите на комплекса и „Българан“.

Вижте какво предстои:

на 3 април от 19.00 часа, Фестивален и конгресен център, зала 1
„ЕМИЛ – ИЗПОВЕД ПРЕД ОЛТАРА НА ЖИВОТА С ИСТОРИЯ И ПЕСНИТЕ МУ“
Автор: Влади Априлов, Режисьор: Николай Априлов
Творчески директор: Георги Тошев, Аранжимент: Светослав Заров
Диригент: Страцимир Павлов
С: Денислав Новев, Велин Михайлов, Мартин Марков, Пейо Филипов, Олга Михайлова-Динова, Орлин Цветанов, Бранислав Момчев

„Много български артисти имат богати професионални биографии, но популярната музика е тази, която влиза заедно с артиста във всеки дом и хората познават този човек. В жанра на театъра също има редица имена на наши големи актьори, които обаче малцина българи помнят. Помнят се тези, които често са коментирани. Тези поколения актьори за съжаление си отиват, остават само във филмите. А Емил познават всички. Вече са минали 11 години, откакто него го няма – но само физически. Песните му продължават, защото са песни послания, а не обикновена музика. Той никога не се е стремял да прави просто някаква музика. Всяка негова песен е послание“, споделя Николай Априлов

на 10 април от 19.00 часа, Фестивален и конгресен център, зала 1
ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ
Концерт на Руслан Мъйнов и Държавен симфоничен оркестър – Шумен

Неостаряващи хитове от руски филми, цигански романси и любими песни на няколко поколения.

След зашеметяващия успех на проекта, събрал над 35 000 зрители в поредица от концерти, триумфалният му път продължава с нов концерт във Варна.
С какво печели любовта на зрителите този проект?
Рецептата е проста – репертоар от най-големите хитове на руската филмова музика и цигански романси в нови, блестящи аранжименти и завладяващо, артистично изпълнение. Безупречният професионализъм и харизмата на Руслан Мъйнов и Симфониета Шумен, както и високият градус на вдъхновение увличат публиката в общ ритъм, музика и емоция!
„Душата пее и танцува“ – може би това е най-точното определение за незабравимото преживяване, което очаква всички, които за пръв или пореден път ще изживеят това удоволствие!

на 18 април от 19.00 часа, Фестивален и конгресен център, зала 1
„ЛЮБИМИ ПЕСНИ ОТ ЛЮБИМИ ФИЛМИ“
С участието на: Орлин Горанов, Марги Хранова, Плевенска филхармония
Диригент: Левон Манукян

Премиерно представяне на концерта „Любими песни от български филми“ със солисти Орлин Горанов и Марги Хранова ще звучат от сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център. Той ще бъде реализиран под съпровода на Плевенска филхармония. Идеята, сценария и мултимедията са на Юлия Манукян, а диригент и режисьор е Левон Манукян. Аранжиментът и оркестрацията са на Георги Милтиядов и Левон Манукян.

на 24 април от 19.00 часа, Фестивален и конгресен център, зала 1
„БЕЗКРАЙНА ХАРМОНИЯ“
Концерт на Трио Тенорите

Трио „ТЕНОРИТЕ“ – това са те!
Всяко сходство и припознаване с други пеещи лица и формации е съвършено невъзможно!
В случай, че сте имали шанса и удоволствието да ги чуете на живо, както впрочем единствено се изявяват, у вас няма да остане и сянка на съмнение, че професионалното, класическо българско трио ТЕНОРИТЕ е уникално!
За тах казват, че съчетават изисканата визия и съвършеното романтично звучене.

Събрали се по инициатива и идея на Кирил Илиев, който сля гласовете на трима млади и амбициозни изпълнители – Кирил Илиев – тенор, Александър Господинов – тенор и Илиян Недев – тенор, в богат и цветен репертоар от класическа и поп, българска естрадна, възрожденска, рок, джаз и етно музика.

на 29 май от 19.00 часа, Фестивален и конгресен център, зала 1
ВИРТУОЗИТЕ НА ХАРМОНИКАТА
Солисти Владимир и Веселин Лечеви
Държавен симфоничен оркестър – Шумен
Диригент: Левон Манукян

Под диригентската палка на маестро Левон Манукян и съпровода на Симфоничен оркестър Шумен ще прозвучи филмова музика / „Имало едно време на запад…”, „Кръстникът”, „Ромео и Жулиета” и др./ , китка кънтри, фолклорна музика, класически произведения като Либер танго на А. Пиацола, Унгарски танц №5 на Брамс, както и откъси от мюзикъли и вечни световни хитове.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар