ПК „Ажур Пико“ и театър „Българан“ организират извънредни представления на спектакъла „Актрисата” от Питър Куилтър. Тe ще се състоят на 8 и 9 септември, от 19.00 часа на сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център. 

В понеделник, вторник и сряда билетите ще бъдат въвеждащи промоционални – един билет за двама. Могат да бъдат закупени от билетна каса на „Българан“ от 11.00 до 18.30 часа.

На 11 септември трупата ще гостува в Търговище а на 12 септември в Русе.

Варненската премиера се радва на небивал зрителски интерес. Любимецът българското кино и театър се завърна на сцената с постановка, в която е и актьор, и режисьор. Появата му в спектакъла предизвика възторзите на зрителите, които през цялото време не спираха да го аплодират. В края на спектакъла цялата зала 1 във ФКЦ стана на крака, възнаграждавайки с продължителни овации целия екип на постановката.

В спектакъла „Актрисата“ участват още: Павел Иванов, Кирил Ефремов, Иван Панев, Ненчо Илчев, Живко Сираков, Боряна Бабанова, Божидар Мицев.

„Актрисата“ на много награждавания и шумно аплодиран по света и в България драматург Питър Куилтър е комедия, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лилия Мартин, в чиято „кожа“ влиза знаменитата Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Като на своеобразен парад покрай актрисата „дефилират“ нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлс (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър( Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си. Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има?