Пантеонът в Морската градина на Варна отново ще се превърне в място за провеждане на абсурден „фестивал“ със звучното име „Варна мези“

Прави впечатление, че превърналото се в традиция мероприятие е разпънало старателно изработени рекламни винили по разделителните парапети на кръстовищата. Очевидно никой не се притеснява от факта, че монтирането на подобни агитационни материали по разделителни парапети по булеварди и улици в морската столица е забранено.

Миналото лято СПЪТНИК информира писмено рекламната дирекция на община Варна за допуснати груби нарушения относно монтирани подобни пана и винили по централни булеварди на забранени места и получи … неадекватни отговори, които неминуемо породиха странни мисли у нашите репортери.

Чиновниците тогава се оправдаха, че видите ли били загрижени за културните събития през лятото. Да, ама не! Докато в Летния театър се провеждат културни събития, които заслужават аплаузи, от паметника Пантеон се носи воня на скара и се чуват чалга ритми. Очевидно в програмата на местните управляващи от ГЕРБ темата „култура“ е адски слабо място. Това е видно и от работата на местната администрация.

СПЪТНИК отново ще поиска становището на ресорната общинска дирекция, както и от кмета Иван Портних.

Как и кога ще ги стигнем … европейците? Очевидно никога!

Айде наздраве … и щом се пее и се пие – много ясно – това сме ние!