Много вероятно е този ми профил да бъде закрит, както беше закрита групата, създадена от Надка Монова, именувана „Светлозар Николов стоп“. Надка се оплака пред Адвокатска колегия – Варна от престъпно бездействие от страна на бившия адвокат Светлозар Николов, който не е предприел нищо, вместо да се пребори с ЧСИ, която не й е връчила заповедта за осъждане по чл. 417 ГПК и да започне съдебна процедура за доказване, че банката е увеличавала незаконно лихвите и е остойностила само по документи кредита й в швейцарски франкове.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Осъдиха варненският адвокат Светлозар Николов

Бившият адвокат се опитва да вдигне на бунт всички адвокати, оплаквайки се, че правата му на справедлив съд са нарушени, а можеше просто да се защити като покаже един своевременно написан от него документ, с който да установи, че не се е опитал да получи 16 хил. лева хонорар за НИЩО насреща като услуга.

Надка създаде втора група, която е затворена, за да не бъде и тя убита от Николов и клакьорите му адвокати.

ВИДЕО: Светлозар Николов се опитва да подмами журналист да не публикува материал за станалото.

Тук може да видите разказа на Надка какво й се е случило и подписаните от нея документи:

ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ПОКАЗВАТ КАК БИВШИЯ АДВОКАТ СВЕТЛОЗАР НИКОЛОВ МЕ ИЗМАМИ! МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ И КАК СЕ ОПИТВА ДА УГОВОРИ ЖУРНАЛИСТ ДА СКРИЕ ИСТИНАТА!!!

Имах кредит в швейцарски франкове и като много българи изпаднах в затруднение да го обслужвам, тъй като банката ми вдигаше едностранно лихвата и най-вече защото го беше остойностила неравноправно във франкове. Обърнах се за юридическо съдействие към Св. Николов, защото той шумно говореше срещу нарушенията на банките и на ЧСИ. Той пое защитата ми, като ми обеща, че ще води съдебни и изпълнителни дела, ще преговаря с банката и ще ми пази имота. Говореше ми постоянно за Бог, а аз му вярвах, защото смятах, че вярващите хора са добри! И защото се представяше като борец срещу схемите на банките и на ЧСИ, с които ни ограбват парите. А се оказа, че той е същият като тях и че на мястото на сърцето му има сметачна машина, с която калкулира във финикийски знаци нашите човешки трагедии, които той довежда до ръба с пълното си бездействие по делата ни. Поиска ми хонорар от 16 000лв. , който му дължах за правна защита за 18 месеца, като „благородно“ разписа в договора, че ако го ангажирам след това, той се задължава да не ми взема по-голям хонорар. Включи в договора като клиенти и две от дъщерите ми, макар че те си плащаха редовно кредитите. Забележете, че даже не е посочил имената им и други техни данни. А без такива данни как се водят дела, от чие име се преговаря с кредитори и как се пазят имоти. Явно той от самото начало е смятал да не си мръдне пръста и само да ми прибира кървавите пари. „Кървави“, защото аз работех при минусови температури на пазара, защото лишавах малката ми дъщеря от моите грижи, за да мога да му изплащам хонорара.

  Банките с рекордни печалби от повече от 1 милиард лева до края на август

Светлозар Николов не ми е обяснил, че след като не съм получила осъдителната заповед по 417 ГПК срещу мен, има процедури, по които може да ми се възстанови правото да обжалвам. Всъщност за тези възможности научих, когато всичко беше загубено вече заради бездействието на Николов. Тогава вярвах, че ми води дело, а когато съм го питала за делото, той ми показваше номер на дело, което впоследствие разбрах, че е номера на делото, водено от КЗП срещу Пощенска /кредитът ми на всичко отгоре е в Пиреос/. КОГАТО МИ ПРОДАДОХА АПАРТАМЕНТА, наех друг адвокат Силвия Минчева, която ми направи проверка и тогава разбрах, че чак ОСЕМ МЕСЕЦА СЛЕД КАТО СЪМ ГО АНГАЖИРАЛА СВЕТЛОЗАР НИКОЛОВ ЗА ПРЪВ ПЪТ Е ПИСАЛ НА ЧСИ, че е мой адвокат и то защото научих, че ми продават апартамента и му поисках отчет за действията му, а той е решил да симулира такава. Неговата несвоевременна защита пред ЧСИ се е състояла с три лозунгови кратки писма: Първото, че е мой адвокат. Второто, че оценката на имота е твърде занижена, заради което ЧСИ да прекрати проданта. Като доказателство за ниската оценка ме накара да платя за изготвянето на оценка от оценител, впоследствие разбрах, че това са ненужно похарчени пари, тъй като такава оценка не е имала правна стойност. Третото – че се продават и вещите в апартамента, които не са моя собственост.

  Веска Волева: Банките са стабилни, защото ограбиха всичко!

Когато осъзнах как този човек злоупотребява с мен реших да прекратя договора си с него. Проведох среща, която приключи с това, че ме убеди да приема, че ще му дължа само платения дотогава хонорар от 3 500лв. Впоследствие осъзнах, че отново е успял да ме заблуди. Поисках парите си, а той отново се опита да ме заблуди, че ако отида във Варна при него ще ми ги върне. Подведоха ме да подпиша декларация, че съм доволна от работата му. Подписах я, само за да си върна кървавите пари. Това, което Светозар Николов и служителката му Дияна не знаят е, че аз през цялото време записвах разговора ни. Опита се да ме накара да му я заверя и нотариално, защото вече беше научил, че журналисти се интересуват от измамите му.

За случващото ми се подадох жалба до адвокатската му колегия във Варна, справедливо го наказаха, но той продължи да трови живота ми с клевети. Но истината може да я видите в документите.

  Депутатите отново лобират в интерес на банките

Статията е въз основа на публикации на адвокат Десислава Филипова в личния й профил във Фейсбук.