Родители във Варна протестираха срещу насилието в детските градини

Снимка: bTV

Продължават протестите срещу насилието в детските градини. Днес в защита на децата излязоха недоволни родители от Варна, съобщи bTV

Демонстрацията се състоя пред сградата на общината в града.

Протестиращите настояха за законови промени в образователната система, които да гарантират сигурността на децата. Сред исканията им са въвеждане на постоянно видеонаблюдение в детските градини, увеличаване на персонала и тест при приема на работа на педагозите.

„Протестите са под надслов „Не на насилието“, но всъщност са в подкрепа на нашата национална гражданска инициатива, която в момента е в Народното събрание. Тя е с редица предложения за промени в образователната ни система – каза организаторът на протеста Васил Николов. – Това е началото на едни промени, които чакаме вече десетки години. Нашата образователна система стои на едно място и тъпче, а светът се променя, затова искаме да се адаптира към новия свят. Не сме против учителите и общините, напротив – очакваме тяхната подкрепа, за да поставим началото на тази толкова дълго чакана промяна“.

Това е вторият от серията протести, които ще се проведат в страната до края на месеца. Акцията започна вчера в Бургас, тъй като поводът за недоволството е случилото се в местната детска градина „Брезичка“.

Следобед ще има протест и в Плевен, а на 15 февруари недоволството си ще изразят и хората в столицата.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар