С чувство за хумор отговориха на въпроса ни кое е по-напред в класацията им актрисите Милена Маркова – Маца и Невена Бозукова. Любовта, виното или поезията на коктейла от двете наслади за душата и тялото.

„Винаги ни обичат и успяват да ни напият“, през смях обобщиха актрисите.

Milena MarkovA i Nevena Bozukova_2-1

Милена Маркова и Невена Бозукова в сцена от „Етажна собственост“

С усмивка по същата тема от Спътник бг разменихме кратки мисли и с техните колеги Веселин Цанев, Евгени Будинов, Стефан Иванов.

nbgg

Стефан Иванов и Милена Маркова в сцена от „Етажна собственост“

„Смятам да си почина на 14 февруари, неделя е, защото в последно време ми се събраха много ангажименти. Ако ми стане скучно, ще се обадя на Антон Радичев и ще си решим въпроса с почерпката за Трифон Зарезан. За мен всеки ден е празник на любовта“, каза Милена Маркова.

Невена Бозукова призна, че ще бъде на празника вкъщи сама, мъжът й бил далече и компания ще й прави 10-годишният й син.

И двете в хор цитираха древната латинска пословица, която казва, че истината е във виното.

Стефан Иванов: „Минал съм я отдавна тая възраст на любовта. Пиенето и жените при мен вървят паралелно, но не винаги, когато се засекат, засекат.

Stafan Ivanov

Стефан Иванов

Като стане въпрос за февруарските празници, празникът на виното наистина го възприемам. Нека ви звучи консервативно, но този на любовта – не. На мен си ми харесва нашата легенда за виното, която е още по-древна от тази за Св. Валентин и идва от бог Дионис. Не е необходимо да си присвояваме чужди ритуали.“

Веселин Цанев: „Аз обичам празника Трифон Зарезан, помня го още от млад. Ходил съм по лозята и съм зарязвал, както е традицията.

Veselin Canev

Веселин Цанев

Сега като ги гледам младите, аз съм вече на 68 години, им се радвам, че празнуват Св. Валентин, как се обичат, как цялото им същество излъчва нещо, което се нарича любов и веселие. Но като че ли малко съм закъснял за този празник.

Синхрон трябва да има както в любовта, така и във всичко в нашия живот. Някога, когато съм се влюбвал, е било с алкохол. Малко алкохол е необходим, за да добиеш смелост, спокойствие и увереност.“

Evgeni Budinov

Евгени Будинов

Евгени Будинов: Аз празнувам Св. Валентин с жена ми, даже се чудя какъв подарък да й взема. Много често на 14 февруари ми се случва да се подхлъзна и нещата да преминат в Трифон Зарезан. Всеки път е едно и също.

Не зная дали ще се черпя с вино или с ракия, пъпешова съм си взел сега. Купих си я в София от един пазар Зад канала, там продават екзотични ракии.

Жена ми е трезвеника в компанията, но се надяваме да се получи синхрон.

Пожелавам на варненци да пият повече, да гледат повече театър и да се обичат по всички възможни начини.