Най- българският отбор в българското баскетболно първенство на практика фалира

Оказа се, че момчетата, които трябваше да се включат в битката за Купа „България“ са освободени да си търсят други отбори. Вчера се разтръби, че отборът почти сигурно не само, че няма да стартира в турнира в Ботевград, но и може да се откаже да играе и в родното първенство.

Интересен е фактът, че местните варненски медии от години наред знаеха къде и в кого е проблемът, и въпреки това си мълчаха и не дадоха овреме гласност. Интересен също така е фактът, че никой от никого не търси отговорност.

В социалната мрежа Министърът на спорта Красен Кралев написа: “Има пари за отбора. Проблемът е, че Варчев е титуляр по сметката и парите отиват при него. Няма отчетност за много, ама много пари!“

1620628_858483750857494_688525946033303919_n

Всъщност проблемът Варчев се оказа, че е същият и за невижданите загуби по негово управление на Двореца на културата и спорта. Сега нещата се повтарят в БК “Черно море”. Дали ще бъдем свидетели на поредното куче, което влачи и след него /разбирай кучето/ диря няма – тепърва ще разберем. Факт е обаче, че проблемът създаде нов по- голям проблем. Европейската младежка столица може да се окаже без действащи спортни клубове. В същото финансово дередже е и волейболният дамски отбор на „Спартак“. Всичко това се случва във Варна при спортен министър свързан с Варна и с шеф на федерацията в лицето на Георги Глушков – първият бг баскетболист, стигнал до НБА, тръгвайки от Варна.

За тези проблеми и за тази ситуация сайтовете ОВАРНА и СПЪТНИК много пъти предупреждаваха. Сега адът за спорта във Варна е факт. Липсата на пари съвсем естествено ще принуди играчите да напуснат тима и да търсят пристан в други клубове.

Твърдо стоя зад позицията не само че трябва да се търси отговорност за създалата се ситуация в клуба от всички управляващи а и че тези хора категорично нямат място в бъдещото управление. Тези бичове за варненския спорт трябва да бъдат спряни.

Това е Черно море! Това е Варна!

Това е Черно море! Това е Варна!

Убеден съм, че има начин Черно море да не спира своите участия и в турнира за Купата, и в първенството. Иска ми се повече родни таланти да не напускат Варна заради лошо управление! Всеки спортист знае какво му коства да тренира и да играе. Особено, когато не му плащат! Тези момчета от години са ограбвани и единствено варненските им сърца и любовта към публиката и играта ги кара да играят за родния Черно море!

Министър Кралев, намесете се!

Помогнете агонията за спорта във Варна веднъж завинаги да спре!