Общинари погнаха възрастни хора, които се мъчат да припечелят 5 лева. Днес около 16 часа служители на община Варна за пореден път атакуваха нещастни пенсионери, които се опитват да си докарат някой лев с дребна търговия.

Контрольорите от съответната общинска дирекция тръгнали на проверка, да ревизират горките пенсионери в подлезите пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Може да се е случило и на други места в морската „столица“.

Това научихме от бабичка от кв. Виница. Женицата, която отива към 80-те, се качи на пожар в автобуса, който вози по линия номер 31, с две мизерни кашончета. Стоката й бе грижливо зачохлена с кърпи.

Жената сподели, че успяла да се спаси от общинските служители, след като навлезли в подлеза и започнали да гонят продавачите на плетени вълнени чорапи и други дреболии наоколо й.

Сред стоката на бабичката били две шишенца с домашна ракия.

Тя обаче успяла да ги предаде на бездомник в подлеза, който ги скрил в торбата си светкавично. Мъжът, когото бабата знаела отпреди, бил душа човек. Щял да й даде парите за „огнената вода“ друг път.

„Много честно момче, и той пие, и жена му, но няма да ме излъже за парите“, сподели бабичката от кв. Виница, откровено за Спътник бг.

Възрастната жена си извади левче на стотинки да плати на кондукторката в автобуса, нямала карта за градския транспорт, защото, като ги давали, било голям сняг.

Не отишла да си я вземе и да виси на опашката на Обръщача в центъра на Варна. Утре служителките й обещали, че ще оправят нещата, и пак ще й трябва левче да се добере до Варна.

Но няма да ходи да продава стоката си в подлеза. Поне утре.

„Дано синът ми да се е върнал и да е нахранил кокошките, преди да са заспали“, тревожеше се бабичката.

„Крадат, баби, всички крадат, а на мен не ми дават и 5 лева да изкарам днеска“, каза женицата, обобщавайки ситуацията в държавата.

Към бабите и дядовците, които се мъчат да продадат еко продуктите си, от копривата, едва набола, кокичета, мед и билки, в това число и плетени на ръка вълнени чорапи, местната власт по принцип проявява търпение.

Но явно то е свършило, пък и от утре времето се разваля.

На кого му трябва да тормози тези хора „от контейнера“ за смет на България точно сега. Още не е дошло лятото – с бабите, които плетат тъжно дантели и мислят за смъртта.