Полицията във Велико Търново е открила в понеделник тялото на 82-годишната Росица Петрова, която беше в неизвестност от 16 януари т.г. Останките на бившата учителка и активист на клуба на ветераните към Туристическо дружество „Трапезица“ са били намерени в района на местността Ксилифор след разтапянето на дебелата снежна покривка, съобщи Блиц.

Според първоначални данни по трупа няма следи за насилствена смърт. Тялото е откарано за аутопсия във Великотърновската болница, където ще станат ясни причините за кончината на възрастната жена, пише „24 часа“.

Росица Петрова беше обявена за общодържавно издирване, след като изчезна след сбирка на дружеството в базата в туристическата местност на около 3 км от Велико Търново. Около 17 ч. хората тръгнали да се прибират към старопрестолния град с организиран автобус, но никой не забелязал дали жената се е качила. Към 19.30ч. 86-годишната сестра на Росица, с която тя живеела, сигнализирала, че не се е върнала вкъщи.

„Веднага организирахме издирване в района, да не би да си е тръгнала пеша към града, тъй като още не бе започнал обилния снеговалеж, но не открихме никаква следа от нея. На следващия ден правихме преходи по целия маршрут до Асенова махала и в обратната посока до с.Шереметя, но снегът вече бе над 40 см и верятността да я открием е много малка“, разказа тогава шефът на ТД“Трапезица“ Георги Димитров.

Криминалисти дори поискаха съдействие от кметството в Търново, откъдето осигуриха екип и снегорин, който да разрине пътните трасета в местността. 50 души се включиха в издирването, но без резултат.

Снимка Блиц