Катастрофа Прохода на Републиката

Днес състав на Окръжния съд в Добрич даде ефективна присъда от четири години лишаване от свобода при първоначално строг режим за варненеца Николай Иванов, който причини смъртта на пътничка в автомобила си и средна телесна повреда на друг водач при управление на „Мерцедес“ с превишена скорост.

Алкохолът в кръвта му при инцидента бил  1,47 промила и не е имал правоспособност да кара кола.

Подсъдимият се възползва от правото си на съкратено съдебно следствие, за да получи по-ниско наказание.

Тежкият пътен инцидент между управлявания от 38-годишния подсъдим автомобил „Мерцедес“ със скорост 154 км в час и насрещно движещо се „Ауди“, на чийто водач е била причинена средна телесна повреда, и от 14 април 2015 г.

Трагедията станала около 17,15 часа на пътя село Нова Камена – село Войниково в община Тервел. В следствие на високата скорост колата на Иванов се завъртяла на завой. При страничното плъзгане по асфалта задната гума се разкъсала и „Мерцедес“-ът навлязъл в насрещното движение, където ударил автомобил „Ауди“. От силния удар купето на колата на Иванов се разкъсало.

  Верижна катастрофа на Аспарухов мост във Варна (Обновена)

Притеклите се на помощ двама свидетели отвели пострадалия водач на „Ауди“-то в болница, а подсъдимият Иванов изоставил спътничката си, която лежала в канавката без признаци за живот, и напуснал произшествието.

Николай Иванов е с начално образование, осъждан и с лоши характеристични данни и никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на автомобил.

Присъдата на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.