Катастрофа Прохода на Републиката

Днес състав на Окръжния съд в Добрич даде ефективна присъда от четири години лишаване от свобода при първоначално строг режим за варненеца Николай Иванов, който причини смъртта на пътничка в автомобила си и средна телесна повреда на друг водач при управление на „Мерцедес“ с превишена скорост.

Алкохолът в кръвта му при инцидента бил  1,47 промила и не е имал правоспособност да кара кола.

Подсъдимият се възползва от правото си на съкратено съдебно следствие, за да получи по-ниско наказание.

Тежкият пътен инцидент между управлявания от 38-годишния подсъдим автомобил „Мерцедес“ със скорост 154 км в час и насрещно движещо се „Ауди“, на чийто водач е била причинена средна телесна повреда, и от 14 април 2015 г.

Трагедията станала около 17,15 часа на пътя село Нова Камена – село Войниково в община Тервел. В следствие на високата скорост колата на Иванов се завъртяла на завой. При страничното плъзгане по асфалта задната гума се разкъсала и „Мерцедес“-ът навлязъл в насрещното движение, където ударил автомобил „Ауди“. От силния удар купето на колата на Иванов се разкъсало.

  Автобус с десетки ученици се обърна в Швеция

Притеклите се на помощ двама свидетели отвели пострадалия водач на „Ауди“-то в болница, а подсъдимият Иванов изоставил спътничката си, която лежала в канавката без признаци за живот, и напуснал произшествието.

Николай Иванов е с начално образование, осъждан и с лоши характеристични данни и никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на автомобил.

Присъдата на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.