Connect with us
vmpetrolium banner

Избрано

4 години отлагали извеждането на Валя и семейството й от дома им

Валя

Снимка: Валя(вдясно) и майка й със сълзи на очи се чудеха как ще се изнесат от къщата и къде ще се грижат за болния Никола и и баба Петка; Автор на снимката: Слави Калинов/Марица

Банка Пиреос дала няколко пъти възможност на Красимир да предоговори и разсрочи кредита
Банка ПИРЕОС е положила максимални усилия за избягване изнасянето на имота на семейство Пудеви на публична продан, като се е съгласила многократно да се предоговорят условията по кредита и съответно да се отсрочи плащането на натрупани и непогасени вноски. Това обясниха  от пресцентъра на трезора по повод на твърденията на Красимир Пудев и съпругата му Валентина, че банката ги е оставила под открито небе с двама болни възрастни роднини.

Преди дни частен съдебен изпълнител пристигна в дома им в Бенковски, за да извърши въвод във владение. Семейството трябваше да изнесе вещите си и изведе болните от двуетажната къща. Семейството изпадна в истински шок. Съпругата на Красимир се закани, че ще се запали пред банката в София.

Съпругът на Валентина Красимир Пудев разказа, че изтеглил  през 2007 г. 120 хил. лв. кредит. Семейството трябвало да ги върне за 15 г. Със сумата направили магазин за строителни материали и завъртели малък бизнес. Всичко вървяло добре 2-3 г. Няколко години след това бизнесът западнал. Семейството изпаднало в невъзможност да погасява задължението. Пудеви твърдят, че са върнали около 60 хил. лв от кредита и изпратили писмо до банката с искане да им разсрочи задължението, но не получили отговор.

  Редица частни съдебни изпълнители грубо погазват закона

„Банката няма практика да коментира възражения и жалби от кредитополучатели по необслужвани кредити, във връзка с което са предприети публични продани срещу ипотекираното имущество по реда на Гражданския Процесуален Кодекс (ГПК), обясниха от „БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ” АД

„Бихме искали да уверим редакцията на в. „Марица”, че Банката е спазила  изцяло законовите изисквания, предвидени в ГПК, както и разпоредбите на останалото действащо законодателство“, се казва още в отговора на банката по повод на запитване на медията.

„В допълнение следва да посочим, че по отношение на конкретния случай кредитополучателят е изпаднал в невъзможност да изплаща дължими вноски по кредита още от 2012 г. В тази връзка банката е положила максимални усилия за избягване на изнасянето на имота на публична продан, като се е съгласила многократно да се предоговорят условията по кредита и съответно да се отсрочи плащането на натрупани и непогасени вноски. Въпреки тeзи отстъпки, направени от страна на Банката, кредитополучателят е продължил да не погасява вноските си по кредита, като в резултат на това ЧСИ пристъпил към публична продан на ипотекирания имот през 2016 г.“, отговориха от банка Пиреос. И уточниха, че това се е случило 4 години след започналите просрочия по кредита през 2012 г.

  Имoтнитe измaми - нaциoнaлeн cпopт в България
Източник: Марица
 

Click to comment

Вашият коментар

Advertisement
Connect
Абонамент по имейл