Зловещият случай на ул.“Баба Тонка“ във Варна е заради 10 хиляди лева кредит, изтеглен от възрастната жена, за да ги похарчи внучката

Внучка опита да накара баба си да сложи край на живота си. 37-годишната Росица Н. е задържана със санкция на Районната прокуратура – Варна, след като бе разпитана оцелялата 76-годишна жена след ужаса на 12 срещу 13 януари.

Тя е в реанимацията на МБАЛ „Св. Анна“ в тежко състояние. Жената има два байпаса на сърцето.

Мотивът за престъплението е изтеглен от пенсионерката кредит от 10 000 лева, който внучката похарчила. Кредитът бил взет по-рано по настояване на Росица, която очевидно не е с всичкия си.

Причинителката на трагедията бе задържана за 72 часа след инцидента със санкция на прокуратурата.

Първоначалните процесуално-следствени действия бяха поверени на Варненската окръжна прокуратура, като дори имаше съмнения за опит за убийство.

На фаталния 13-и 76-годишната жена се накълца с нож в апартамента си на ул.“Баба Тонка“. Това е станало сутринта, след тормоза на родственицата.

Спътник бг единствен писа за инцидента.

Росица, която бе обвинена за скланяне към самоубийство, отива в психиатрията за изследване. Това се случва с определение на Варненския районен съд, след като ВРП пое скандалния случай.

Бабата изплащала с пенсията си кредита от 10 000 лева, а когато парите свършили, внучката започнала за тормози жената.

Вечерта на 12 срещу 13 януари 2016 г. обвиняемата влязла с нож в стаята на 76-годишната жена, започнала да й крещи да умира. След това заключила старицата в стаята и взела ключа.

В отчаянието си възрастната жена изпила голяма доза с лекарства. После пробвала да се самоубие с нож, като пререже вените си. През цялото време внучката влизала в стаята, за да провери дали баба й е жива.

Когато ножът не помогнал да свърши с живота си, 76-годишната жена забила ножица в гръдния си кош.

Сутринта на 13 януари зловещата психясала Росица влязла отново в стаята и видяла, че баба й лежи ранена, започнала да я бие и я съборила от леглото на пода.

После я заключила отново и напуснала стаята. Около 9 часа стоновете на старицата били чути от нейния внук Деян, който прескочил през балкона и открил баба си ранена.