Състав на Варненския окръжен съд днес осъди на 25 години лишаване от свобода 37-годишния Николай Цанев, който при условията на опасен рецидив заедно 53-годишния Красимир Димитров убиха по особено мъчителен начин и с особена жестокост бездомника К.Костадинов.

Това съобщи от пресслужбата на Варненската апелативна прокуратура.

Наказанието за Димитров е 22 години лишаване от свобода, а двамата ще изтърпяват наложените им наказания при първоначално строг режим.

На неустановена дата в периода от февруари до 22 март 2015 година двамата влезли в изоставено помещение в кв. „Чайка“ във Варна, обитавано от жертвата, с когото се познавали.

И тримата били клошари. Убийците започнали да налагат нещастника с юмруци и да го ритат, а Цанев дори скачал върху гърдите и главата на жертвата.

Причина за жестокия побой върху Костадинов били обвиненията срещу него, отправени от двамата, че ги е напълнил с въшки.

Това се случило по време на нощуване при Костадинов по-рано.

След като нанесли побой над бездомника, двамата напуснали помещението. После изхвърлили дрехите и обувките си, по които имало следи от кръвта на убития мъж.

Няколко дни по-късно подсъдимият Красимир Димитров отишъл да провери дали Костадинов не е мъртъв. От страх, че е оставил следи, 53-годишният Димитров изхвърлил в контейнер част от вещите на убития. Тялото на убития мъж било случайно открито от други бездомници на 22 март 2015 г.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.