Традиционно семейство Шествие Бургас

Снимка: Лалка Димитрова, Дарик Бургас

„Искаме да изпратим послание, че семейството е от мъж и жена. Това е божественият модел, даден на всички още от сътворението. Всеки е дошъл на тази земя от мъж и жена – баща и майка. Ние сме против джендър идеологията да навлиза в училищата и искаме нашите деца да бъдат възпитавани в традиционните християнски ценности, затова организираме този бих нарекъл празник – поход на семейството”- С тези думи Живко Тончов от църква „Благовестие” се обърна днес към над двеста души, които се включиха в Поход в подкрепа на традиционното българско семейство, предаде Дарик.

Проявата се организира в Бургас за шеста поредна година и е контрапункт на гей прайда в столицата. „Принудени сме да влизаме в обяснителен режим, затова че сме нормални”, обявиха участниците в шествието. И под бурни аплодисменти и викове „Браво”, двойките, облечени в булчински рокли и костюми на младоженци, се отправиха към площад „Атанас Сиреков” пред Община Бургас.

В обща декларация в пет точки, адресирана към правителството, организаторите призоваха властта да се застъпи за традиционния брак между мъж и жена, като най-добрата среда за отглеждане на деца и да се противопостави активно срещу всички джендър и ЛГБТИ политики, и промиване на мозъците още от ранна детска възраст – в училищата и дори в университетите.

След това прочетоха становището на Светия Синод, който се обяви против демонстрацията на греха:

  Габрово излиза на протестно автомобилно шествие на 20 юли

Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто зло, тъмнината считат за светлина, и светлината – за тъмнина, горчивото считат за сладко, и сладкото – за горчиво… (Ис. 5:20).