Премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов © снимка БГНЕС, архив

Ако Борисов е Меси, аз съм обикновен българин, който иска страната ни да постигне успехи. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпрос по Нова телевизия, дали го обиждат думите на премиера Борисов, че раздор между него и Цветанов няма как да има, защото не са равни.

Премиерът даде за пример, че също играе футбол, но няма как да се сравнява с един от най-добрите футболисти в света Лионел Меси, защото не са равни.

Цветан Цветанов каза още, че той наистина не е равен с лидера на ГЕРБ Борисов и припомни, че изпълнителното събрание избира лидер и „всички знаем, че 2006 г. имахме истински лидер, който можеше да обедини много хора“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ отрече Борисов да изпуска партията от контрол и че декларацията на парламентаристите е театър. „Тя е отговор на всичко това, което наблюдавахме последните няколко седмици“, обясни то и допълни, че има напрежение между ДСБ и ГЕРБ последните месеци от местните избори насам.

  Радан Кънев: Бойко Борисов е "булката беглец". Съвпада и с инициалите му

Преди дни депутатите от ГЕРБ, начело със зам.-председателя Цвета Караянчева, поиска премиерът Бойко Борисов да отстрани всички кадри на ДСБ от властта. Ден по-късно лидерът на ГЕРБ отказа.

Цветан Цветанов заяви, че ако премиерът не подкрепи, след предстоящата среща във вторник, исканията на парламентаристите от ГЕРБ те ще подкрепят решението на своя лидер.