изложба

Тази вечер от 18 часа в Градската художествена галерия във Варна се открива изложбата на младата художничка Криста Кирова. В зала 15 на 3-ия етаж изкушените от изкуството могат да видят над 40 живописни платна на авторката.

Изложбата продължава до 28 март.

“За мен живописта е средство за общуване и начин за изразяване на впечатления, емоции и чувства. Искам да правя неща, които ме карат да се чувствам по-добре.

Чрез сетивното, творбата трябва да изобразява невидимото и същественото от заобикалящата ни реалност. Добрата картина надхвърля рамките на техническото изпълнение, тя е онзи рядък случай, когато разумът е успял да чуе гласът на душата и да го сподели със света.“ Това споделя младата авторка.

изложба 2

Криста Кирова е родена през 1988 г. Завършва магистърска програма „Живопис“ в класа на Николай Майсторов, НБУ. Номинирана е за наградата на „Алианц“ за живопис.

Криста Кирова е родена на 05.06.1988 г. През 2007 г. завършва гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен. През 2007-2011 г. учи в Нов български университет, бакалавърска специализация ,,Живопис и стенопис‘‘ при проф.Николай Майсторов. През 2011-2013  г. завършва Магистърска програма ,,Живопис‘‘ при проф.Николай Майсторов, НБУ

  Ветеран от войните: Войната унищожава ценности и хора

Първата й самостоятелна изложба е в Художествена галерия,,Илия Бешков‘‘ в Плевен 2015 г.