Клетва-детска-полиция

111 деца от Габровска област положиха клетва като доброволци в четирите детски полицейски управления.

Официалната церемония по откриване на детските полицейски управления се състоя днес в училищата „Васил Левски“ в Габрово, СОУ „Васил Левски“ в Севлиево, СОУ „Максим Райкович“ в Дряново и СОУ „П.Р. Славейков“ в Трявна, съобщава Дарик.

Директорите на четирите училища и началниците на районни управления сключиха споразумения за партньорство и представиха екипите, които през следващата учебна година ще работят по реализирането на програмата, а малките доброволци се запознаха с етичния кодекс на доброволеца и положиха клетва.

На тържествата присъстваха представители на местната власт, на организациите и институциите, с чието партньорство ще се осъществява обучението на малките доброволци, учители и родители. Всички деца получиха светлоотразителни жилетки и екземпляр от етичния кодекс. Пред тях бе поставена и първата задача – през лятната ваканция да изготвят предложения за лого на съответното детско полицейско управление.

В Детското полицейско управление на НУ „Васил Левски“ – членуват 32 доброволци, в Детското полицейско управление на СОУ „Васил Левски – Севлиево – 30 доброволци, в Детското полицейско управление на СОУ „П. Р. Славейков“ – Трявна – 24, и в Детското полицейско управление на СОУ „Максим Райкович“ – Дряново – 25 доброволци.

  Марешки с четвърта бензиностанция

На тържеството в Габрово присъстваха отец Руслан Личев -архиерейски наместник на Габровска духовна околия, кметът на Община Габрово Таня Христова, Нела Рачевиц – заместник-кмет на Община Габрово, д-р Николай Пенчоков – директор на Регионална здравна инспекция, комисар Георги Русинов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Даниела Василева – директор на дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово, Габриела Умникова – секретар на МКБППМН, учители и родители.