IMG_0773

Бившият полицай Ивайло Калиманов е арестуваният при спец операция на полицията във Варна в събота вечерта с голямо количество наркотици, научи Спътник.

Дилърът бе изловен на територията на Първо РУ във Варна, а  в дома и автомобила му бяха открити 259,51 г хероин, 63 гр. амфетамин, 9,84 г хашиш, 1 г екстази и две везни.

Варненската окръжна прокуратура наблюдава образуваното по случая досъдебно производство.

Ивайло Калиманов е бил полицай в РДВР – Варна, до 1996 година. След напускането си започва да се занимава с не особено чист бизнес.

убийство Бузлуджа

В началото на 2014 година той попадна в полезрението на полицията заради голямо количество дрога. Твърди се, че е дал подробни обяснения и е посочил убиеца на двама възрастни хора в апартамента им при подготвян грабеж на голяма сума пари в района на жп гарата.

Така е отървал кожата, но както става ясно – не задълго.

Калиманов е свидетел по наказателното дело, водено във Варненския окръжен съд, за кървавото престъпление на ул. „Бузлуджа“.

Васил Дотков убиец

По данни в обвинителния акт по делото срещу убиеца Васил Дотков, точно Ивайло Калиманов е подал информацията, довела до кървавата баня на 23 ноември 2013 г.

Благодарение на неговите показания през 2014 г. бе задържан килърът Васил Дотков, който трябвало да открадне с хитрост голяма сума пари от жилището на жертвите.

На 23 ноември 2013 г. той застреля Елка Порожанова и Николай Курдов. Издаде го проектил, открит в стаята с жената, който не забелязал и не прибрал след покушението. Дотков се представял за служител на полиция и носел униформа, да проникне в апартамента на възрастните хора.

Снимки Спътник бг