Сцена от комедията „Три сватби и едно възкресение“

Страхотни театрални премиери предстоят през април на сцените на театър „Българан“ и Фестивален и конгресен център.

По традиция организаторите от варненската Арена на смеха „Българан“ обявиха предварителните продажби за промоционални.

На 24 април от 11.00 до 17.30 часа и на 25 и 26 април от 11.00 до 18.00 часа, САМО на билетен център в „Българан“ всеки желаещ ще може да закупи билети с фиксирани цени от 10.00 и 15.00 лв. или един билет за двама от редовните цени.

Бонус промоция: Всеки закупил един билет за двама от редовните цени ще получи втори безплатен билет за двама за „Ножица трепач“ за 9 май в Двореца на културата и спорта.

Вижте какво предстои:

на 24 април, 19.00 часа, „МРЪСНОТО КОПЕЛЕ“ от Ж. Галсеран
Режисьор: Пламен Панев, КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН ТУК
С участието на: Асен Блатечки, Николай Урумов, Светлана Бонин, Христо Бонин

Великолепна фабула с прецизно чувство за хумор, изградена по един неповторим начин от изключителен актьорски състав! Почти криминалната завръзка, прави „Мръсното копеле“, уникален пъзел от манипулации, логика и атрактивност. Целият сюжет е един кастинг, в огромна, супер известна фирма, за ръководна длъжност с фантастично възнаграждение!

Истина или манипулация?

на 9 май от 19.00 часа, „НОЖИЦА ТРЕПАЧ“ в специален вариант
Комедия от Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс, гледана от над 6 000 000 души по света!
Постановка: проф. д-р Ивайло Христов
Участват: Веселин Ранков, Стефания Колева, Ненчо Илчев, Георги Къркеланов, Иван Радоев, Гергана Данданова, Александър Дойнов
Гастрол на театър „Българска армия“

Ти, който четеш тези редове, не си просто зрител! Ти имаш уникалния шанс да бъдеш сценарист и режисьор на това, което ти предстои да видиш. Какво е то? “Ножица-трепач” е една пиеса, в която всяка вечер се извършва убийство. Жертвата е известна пианистка, а заподозрени са всички, които са я познавали.

Всеки от тях има мотив, но извършителят е един. Започва разследване, в което и ти можеш да участваш и да решиш отговора на загадката. “Ножица-трепач” е уникално динамично представление, което нито веднъж не се повтаря. Защото всеки път действието взема различен обрат. Благодарение на теб- зрителя. “Ножица-трепач” е любимата комедия на Америка. Играна е повече от прочутите спектакли “Котките” и “Клетниците”.

на 14 май от 19.30 часа, ФКЦ, зала 1
„КОЙ ПРИБИРА СУТРИН ЗВЕЗДИТЕ?“ Театрално музикален спектакъл за възрастни, КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН ТУК
От Здрава Каменова и Димо Стоянов
Режисьор: Мария Банова
С участието на: Димо Стоянов и група П.И.Ф.

Компилацията между театрална игра и живо музикално изпълнение, прави спектакъла различен и емоционален. Музикалните изпълнения допълват сценичното решение .
На сцената е рок група която има репетиция. Те са в своята репетиционна. Солиста на групата е вглъбен в себе си, мислите му го отвеждат в негови спомени и мисли. Представлението е изградено от монолози, които актьора споделя на публиката. Те засягат темите за живота, славата, самотата, любовта , родителството, детството. Музикантите от групата се включват в спектакъла с изпълнение на песни от репетоара на групата. Представлението има за цел да разтовари зрителя и да го провокира да се замисли за нещата от живота. Чрез осветлението са отделени репетицията и света на фантазията. Присъствието на групата е деликатно и ненатрапливо. Едно представление – концерт поднесено с такт, хумор и себепознание. И великолепна актьорска игра на Димо Стоянов.

Сцена от комедията „Три сватби и едно възкресение“

Гледайте най-новата театрална суперкомедия със звездите от „Скъпи наследници“ София Бобчева и Юлиян Петров – „ТРИ СВАТБИ И ЕДНО ВЪЗКРЕСЕНИЕ“ на 16 май от 19.30 часа КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН ТУК
Комедия по Карло Голдони, Режисьор: Ивайло Ненов
Композитор – Пламен Мирчев – Мирона, Музика на живо Sergie Avas
С участието на: София Бобчева, Юлиян Петров, Ясена Господинова, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Дайяна Михайлова, Венцислав Петков, Йовко Кънев, Любомир Кънев

Получаваш покана! Ще има сватба! Цели три!
Но има и още … О, не, смърт… възкресение?!?
Три сватби и едно възкресение!
Всичко онова, което си виждал досега. Това е история на супер гладния Марио, който прави и невъзможното, за да се наяде, и дори успява да се влюби.
Това е история на сладката Кармела и нейния Пеперониус, която не отстъпва по съспенс и емоция на никоя сапунена опера.
Това е история на влюбените Джулия и Алберто, които майсторски успяват да живеят едновременно в малък хотел без да се срещнат нито веднъж. Тона са три любовни истории в гърмящото от сензации градче Росито.
При толкова любов, смъртта няма място… затова нека бъде възкресение!
Три сватби и едно възкресение!

на 17 май от 19.30 часа, театър „Българан“
„НА ЖИВО ОТ ОНЯ СВЯТ“ – комедия от Фенуик
Ружисьор: Ивайло Христов
С участието на: Албена Михова, Евгени Будинов и Кирил Ефремов

Комедия на Жан Ноел Фенуик, изпълнена с много смях през сълзи. Трима напълно непознати – журналистка, политик и фризьор ще се срещнат в Ада. Те ще преминат през различни ситуации, опитвайки се да се опознаят и разкрият мистерията около смъртта на единия от тях…

 

на 20 май от 19.30 часа, ФКЦ, зала 1, КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН ТУК
„ПРОЩАЛНА ВЕЧЕРЯ“ – комедия от Александър Пателиер и Матийо Делапорт
Режисьор: Здравко Митков
С учатието на: Михаил Билалов, Николай Урумов и Ана Вълчанова

Защо отиваме на вечери, на които всъщност не ни се ходи? Защо се виждаме с приятели, които вече не чувстваме близки? По навик? От благовъзпитаност? От малодушие?

Опиянени от идеята да изчистят дневния си ред, Пиер и Клотилд Льокьор решават да организират прощална вечеря, най-добрата форма на „развод с приятели – призраци”.

Първи в списъка „отживелици” се оказва Антоан Роайе. И въпреки че Пиер и Клодилд стриктно спазват идеалния сценарий за прощална вечеря, приготвяйки любимата храна и музика на Антоан, бутилка вино от годината на раждането му, плюс всички ненужни подаръци от него, вечерята далеч не протича така идеално, какъвто е бил замисълът…

на 27 август, 21.00 часа, Летен театър
„РЕДКИ ТЪПАНАРИ“ – Режисьор: Теди Москов
С участието на: Мая Новоселска, Явор Бахаров, Александър Сано, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Дайана Михайлова, Ивайло Спасимиров, Александър Узунов

Комедията, „Редки тъпанари“ е театрална версия на филма на Марио Моничети „Неизвестни извършители“. Съжетът е силно комедиен и разклива трогателните опити от група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си.

на 30 май, 19.30 часа
„ЛЮБОВ И ГРЪМОТЕВИЦИ“ – Комедия от Кен Лудвиг
Постановка: Орлин Дяков
С участието на: Христо Гърбов, Петя Венелинова, Дайана Михайлова, Мариана Крумова, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Любомир Кънев

Ужасно забавна суперкомедия!

В пиесата на нашумелия американски драматург Кен Лудвиг ще видим как една театрална трупа се мъчи да се отърве от ежедневните си неволи. Това води след себе си до куп недоразумения.

Ще се озовете зад кулисите на театъра, за да станете свидетели на семейни конфликти, любовни драми, пиянски безумия и провалени мечти за холивудска кариера. Но когато завесата се вдигне, у зрителите не бива да има никакво съмнение в красивия свят на театъра и спокойно да се насладят на актьорското изкуство.

на 28 май от 19.30 часа, Романтичната комедия „ДОКАТО ТЯ УМИРАШЕ“ от Н. Птушкина, Режисьор: Орлин Дяков, С участието на: Мария Сапунджиева, Филип Аврамов – Фицата, Татяна Цветкова, Ясена Господинова„Докато тя умираше…” е топла, изпълнена с любов история, която ще помогне на мнозина да се загреят от студа на живота, да повярват в доброто и отново да се уверят, че се случват чудеса!Пиесата се смята за една от най-добрите, в съвременната руска драма, от последните десетилетия.