10.08.2012 г. Лиляна Павлова: Магистрала ”Хемус” ще е готова до 2017 г. Е, 2017-та е!

Снимка: Канал 3

Снимка: Телевизия Канал 3

Без коментар ви предлагаме материал, който е публикуван във всички водещи медии в страната. Непроходимата магистрала „Хемус“ бе повод да се върнем години назад и да напомним на г-жа Павлова гръмката новина с която преди години спечели симпатиите на не малка част от варненци. Всъщност на кого да вярваме? На Бойко Борисов, който каза, че Варна винаги ще си остане едно село или опровержението на думите му от г-жа Лиляна Павлова? Извода си направете сами, лесно е. А ние ще задаваме тепърва въпроса: Какво се случи? Защо се получи това разминаваме между обещания и дела? Ще питаме не защото се заяждаме, а защото това е работата ни!

И така, датата е 12 август 2012 г. Новината гръмна:

„Планираме до 2017 г. автомагистрала „Хемус” да бъде готова“. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Павлова откри днес рехабилитираната пътна отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област, предаде Национална Агенция „Фокус”.

Според Павлова е задължително целият неизграден участък от магистралата Варна – София между Ябланица и Шумен да бъде построен наведнъж от един изпълнител. Тя посочи, че ориентировъчната цена на трасето е около 1 млрд. евро.

До 2014 г. трябва да се направи идейният проект за магистралата и да се уточни точното трасе, през което ще минава. До 2017 г., след като бъде избран изпълнителят магистралата, трябва да бъде цялостно изградена.

Лиляна Павлова уточни още, че акцентите на министерството през следващия програмен период за усвояване на европейски средства са автомагистралите „Струма” и „Хемус”, тунелът под връх Шипка и скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен.

По думите на министър Павлова, след като тези проекти бъдат реализирани, инфраструктурата в Северна България ще може да бъде сравнявана с тази в Южна.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар